Owsianka z suszonymi owocami
UWAGA! Obecnie diety internetowe nie są obsługiwane
Działalność poradni ogranicza się do prowadzenia szkoleń, pisania tekstów eksperckich, prowadzenia edukacji żywieniowej w kierunku diet wegetariańskich i wegańskich. Założycielkę poradni można odnaleźć w internecie oraz mediach społecznościowych pod nazwą
yogahome.pl
Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Z powodu rosnącego tempa życia, który dotyka większość ludzi, wiele osób o nim zapomina. Oto znakomity pomysł na szybkie, pożywne, wartościowe danie na dobry początek dnia. Płatki owsiane od lat są uważane za produkt wpływający korzystnie na serce i układ krwionośny. Ponadto jako źródło błonnika wraz z płatkami żytnimi i otrębami wspomagają działanie przewodu pokarmowego sprawiając, że czujemy się lekko i witalnie. Efekt ten wzmacnia dodatek orzechów i suszonych owoców, które posiadają unikalne właściwości zdrowotne. Taka bogata w różne składniki owsianka doda Ci energii i sił na długi czas.
Składniki i sposób przygotowania

Składniki:
- płatki owsiane 5 łyżek
- płatki żytnie 3 łyżki
- otręby 1 łyżka
- 8 śliwek suszonych
- 2 figi suszone
- dowolna kaszka dla dzieci
(mleczno-ryżowa, ryżowa)
około 5 łyżek
- szklanka mleka
- orzechy i pestki do dekoracji
Płatki i otręby z pokrojonymi owocami gotujemy w niewielkiej ilości wody aż zmiękną. Dolewamy szklankę mleka i wsypujemy kaszkę do momentu, aż uzyskamy odpowiadającą nam konsystencję. Przyozdabiamy wszystko orzechami i pestkami.
Przepisy Sekretów Diety
Artykuły dietetyków