Grillowana papryka nadziewana serem z pesto.

Papryka nadziewana serem z pesto

Sekrety Diety > Czytelnia > Przepisy dietetyczne > Papryka nadziewana serem z pesto
Papryka to idealna baza do smacznych i zdrowych posiłków. Jest jednym z warzyw najbogatszych w witaminę C. Dla wszystkich zwolenników grillowania, nie tylko latem, bo zimą potrawę przyrządzić można w piekarniku, polecamy paprykę nadziewaną serem i warzywami.

Składniki i sposób przygotowania

Papryka nadziewana serem z pesto
  • 2,5 papryki
  • Ser typu feta lub ser bałkański (200g)
  • 5 pieczarek
  • Garść oliwek
  • Pól puszki kukurydzy
  • Łyżka sosu pesto
  • Łyżka oliwy
 
Kukurydzę, pokrojone pieczarki i oliwki podsmażamy na oliwie, mieszamy razem z sosem pesto. Kroimy ser w kostkę. Mieszamy podsmażone warzywa z serem i nakładamy do przekrojonych na pól papryk. Grillujemy na tacce na grillu lub podpiekamy w piekarniku aż ser się roztopi.
Dietetyk Warszawa




Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
Koszykowa 59 lok.35, Warszawa
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik