Surówka z kapusty białej z pomidorami. Przepis z serii potrawy z kuchni dietetyka. Niskokaloryczna surówka przyrządzona zgodnie z zasadami zdrowego żywienia.

Surówka z białej kapusty z pomidorami

Sekrety Diety > Czytelnia > Przepisy dietetyczne > Surówka z białej kapusty z pomidorami
W profilaktyce oraz leczeniu wrzodów żołądka oraz dwunastnicy kapusta wykazuje wyjątkowo korzystne działanie. Zawarte w niej składniki wykazują podobieństwo do naturalnego śluzu ścian żołądka i dzięki temu warzywo to chroni ściany żołądka przed kwasem solnym, a co za tym idzie zapobiega powstawaniu oraz leczy powstałe już wrzody.

Składniki i sposób przygotowania

Surówka z białej kapusty z pomidorami
  • kapusta 150g
  • średniej wielkości pomidor
  • 1 ogórek małosolny
  • pół jabłka ze skórką
  • garść koperku
  • dwie łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
 
Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na kilka minut. W tym czasie ścieramy na tarce o grubych oczkach jabłko i ogórka. Pomidory kroimy w kostkę i mieszamy z kapustą i pozostałymi składnikami. Dodajemy jogurt i jeszcze raz wszystko mieszamy.
Dietetyk Warszawa




Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
Koszykowa 59 lok.35, Warszawa
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik