Przepis z kuchni dietetyka na smaczną sałatkę z bobu, zielonego groszku. Dobre źródło białka roślin strączkowych.

Sałatka z bobem i zielonym groszkiem

Sekrety Diety > Czytelnia > Przepisy dietetyczne > Sałatka z bobem i zielonym groszkiem
Kiedy na straganach nie ma jeszcze zbyt wielu dorodnych warzyw warto sięgać po mrożonki. Zaprezentowana sałatka nie tylko dostarczy nam cennych witamin i składników mineralnych, ale również wartościowego białka roślin strączkowych.

Składniki i sposób przygotowania

Sałatka z bobem i zielonym groszkiem
  • 0,5 kg mrożonego bobu
  • 0,5 kg mrożonego zielonego groszku
  • 2 pomidory
  • Koperek, pietruszka, szczypiorek
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • jogurt naturalny 1%
  • pieprz
 
Bób i groszek gotujemy, ale nie rozgotowujemy. Pomidory kroimy w kwadraty. Siekamy zieleniznę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy sosem z jogurtu naturalnego, tartego parmezanu i świeżo mielonego pieprzu.
Dietetyk Warszawa




Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
Koszykowa 59 lok.35, Warszawa
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik