Surówka marchewkowo-wiśniowa z sokiem z limonki, sposób na tanią i smaczną surówkę zimą.

Surówka marchewkowo-wiśniowa

Sekrety Diety > Czytelnia > Przepisy dietetyczne > Surówka marchewkowo-wiśniowa
Zima to pora roku, w czasie której nasza odporność spada, często bywamy przeziębieni, nasze włosy, paznokcie, skóra cierpią z powodu mrozu, a dodatkowo nasza dieta nierzadko staje się deficytowa, gdyż przestaje tak bardzo obfitować w warzywa i owoce. Marchewka to tani i dostępny produkt, również wtedy gdy na ulicach leży śnieg, warto korzystać z jej walorów zdrowotnych i smakowych.

Składniki i sposób przygotowania

Surówka marchewkowo-wiśniowa
  • 2 duże marchewki
  • kilka mrożonych wiśni
  • sok z połowy limonki
 
Marchewkę ścieramy na tarce, dodajemy rozmrożone wiśnie i polewamy sokiem z limonki.
Uwaga: nie słodzimy, sok z limonki oraz wiśnie nadadzą surówce wystarczająco przyjemny smak.
Dietetyk Warszawa




Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
Koszykowa 59 lok.35, Warszawa
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik