Ziemniaki nadziewane zapiekane. Przepis z serii potrawy z kuchni dietetyka.

Ziemniaki nadziewane zapiekane

Sekrety Diety > Czytelnia > Przepisy dietetyczne > Ziemniaki nadziewane zapiekane
Dla urozmaicenia codziennej kuchni proponujemy łatwe do przygotowania zapiekane ziemniaki, danie efektowne, a zarazem tanie.

Składniki i sposób przygotowania

Ziemniaki nadziewane zapiekane
  • 5 kształtnych ziemniaków
  • 4 łyżki kaszy gryczanej
  • 6 pieczarek
  • 2 pietruszki
  • łyżka oliwy
  • jajko
  • 2 łyżki serka kanapkowego
    (może być biały, topiony)
  • 50g sera żółtego
  • czosnek
 
Ziemniaki dokładnie myjemy, gotujemy w mundurkach, przecinamy na pół i nieco wydrążamy środek. Pokrojone pieczarki i startą na dużych oczkach tarki pietruszkę podsmażamy na oliwie. Łączymy składniki farszu (ugotowana kasza, podsmażone warzywa, jajko, serek) i nakładamy na połówki ziemniaka, układamy plasterki czosnku, posypujemy wszystko serem żółtym, zapiekamy.
Dietetyk Warszawa




Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
Koszykowa 59 lok.35, Warszawa
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik