Danie główne - ryż z łososiem i warzywami (kukurydzą i groszkiem), potrawa bogata w kwasy omega3.

Ryż z łososiem i warzywami

Sekrety Diety > Czytelnia > Przepisy dietetyczne > Ryż z łososiem i warzywami
Tłuste ryby to znakomite źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega3, które korzystnie wpływają na stan naszych naczyń krwionośnych, zapobiegają zapaleniom, a nawet ograniczają tworzenie komórek tłuszczowych. W naszej diecie cały czas jest ich zbyt mało dlatego prezentujemy smaczne danie bogate w kwasy omega3.

Składniki i sposób przygotowania

Ryż z łososiem i warzywami
  • łosoś wędzony w kawałku
  • ryż
  • groszek z puszki
  • kukurydza z puszki
  • sos sojowy
 
Ryż gotujemy na sypko bez użycia soli, po ugotowaniu dodajemy nieco sosu sojowego, łososia pokrojonego w kwadraty, kukurydzę i groszek dodajemy doryżu. Wszystko razem mieszamy.
Dietetyk Warszawa




Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
Koszykowa 59 lok.35, Warszawa
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik