Surówka z białej kapusty i ananasa. Przepis z serii potrawy z kuchni dietetyka. Niskokaloryczna surówka na słodko przyrządzona zgodnie z zasadami zdrowego żywienia.

Surówka z białej kapusty i ananasa

Sekrety Diety > Czytelnia > Przepisy dietetyczne > Surówka z białej kapusty i ananasa
Kapusta to niedoceniany produkt spożywczy! Istnieją doniesienia o antynowotworowym działaniu tego warzywa, w szczególności działanie ochronne wykazuje kapusta młoda nie ugotowana.

Składniki i sposób przygotowania

Surówka z białej kapusty i ananasa
  • biała kapusta 150g
  • 1 mała marchewka
  • ananas z puszki albo świeży 200g
  • 1 łyżka rodzynek
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

  • sól
  • pieprz
 
Kapustę szatkujemy, solimy i odstawiamy na kilka minut. Marchew ścieramy na tarce do jarzyn. Rodzynki sparzamy, a ananasa kroimy w paski. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy jogurt i pieprz. Po godzinnym schłodzeniu sałatkę można podawać.
Dietetyk Warszawa




Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
Koszykowa 59 lok.35, Warszawa
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik