Sekrety Diety - Produkty rozrzedzające krew.

Pytanie do dietetyka

Sekrety Diety > Czytelnia > Pytanie do dietetyka > Produkty rozrzedzające krew.

Produkty rozrzedzające krew.

 
Jakie produkty spożywcze, owoce, warzywa rozrzedzają krew?


Joanna


 
Takie właściwości ma szereg warzyw i owoców, popularne jabłka, melony, aromatyczny czosnek oraz cebula. Warto dodać, że wpływają one również na zmniejszenie poziomu cholesterolu we krwi. Z bardziej egzotycznych produktów silną mocą rozrzedzającą krew odznaczają się grzyby mun i imbir. Lepkość krwi obniża rownież oliwa z oliwek, a jeśli podamy ją na ostro z papryczkami chilli efekt ten wzmocnimy.

dietetyk: Karolina Jaworska


Potrzebujesz skutecznej diety?

Odpowiedzi na pytania internautów

Dietetyk Warszawa




Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
Koszykowa 59 lok.35, Warszawa
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik