Sekrety Diety - Wzmacniacze smaku

Pytanie do dietetyka

Sekrety Diety > Czytelnia > Pytanie do dietetyka > Wzmacniacze smaku

USŁUGA NIEAKTYWNA

UWAGA! Obecnie diety internetowe nie są obsługiwane

Działalność poradni ogranicza się do prowadzenia szkoleń, pisania tekstów eksperckich, prowadzenia edukacji żywieniowej w kierunku diet wegetariańskich i wegańskich. Założycielkę poradni można odnaleźć w internecie oraz mediach społecznościowych pod nazwą yogahome.pl

Wzmacniacze smaku

 
Muszę do szkoły napisać w 3 zdaniach, co to są wzmacniacze smaku, czy może mi pani pomoc?


Maja


 
Wzmacniacze smaku, czyli inaczej substancje wzmacniające smak i zapach, są to substancje celowo dodawane do żywności, w procesie wytwarzania bądź przetwarzania żywności. Mają za zadanie uwydatnić oryginalny smak potrawy i sprawić, aby była ona bardziej apetyczna. Do najbardziej popularnych wzmacniaczy smaku należą: glutaminian sodu oraz glutaminian potasu, które występują w takich popularnych produktach jak: zupy w torebkach, zupy błyskawiczne, makarony smakowe, przyprawy, aromaty i inne.

dietetyk: Karolina Jaworska


Potrzebujesz skutecznej diety?

Odpowiedzi na pytania internautów




Dieta Truskawkowa Kalkulator Niedoborów Pokarmowych
Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
poradnia@sekretydiety.pl
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik