Kiełki - 10 najzdrowszych produktów

10 najzdrowszych produktów

Sekrety Diety > Czytelnia > 10 naj > 10 najzdrowszych produktów > 5 - Kiełki

Miejsce 5 - Kiełki

Kiełki
<<< poprzedni
 
następny >>>


Witaminowa bomba zawarta w małych roślinkach! Są bezcenne dla naszego zdrowia, dlatego warto zacząć dodawać je do kanapek lub sałatek.
  • Osoby dbające o linię na pewno zachęci mała kaloryczność kiełków.
  • Jesteś na diecie i boisz się, że nie dostarczasz organizmowi wszystkich niezbędnych składników mineralnych? W kiełkach znajdziesz: wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk. Oprócz dostarczania składników, dodatkowo kiełki poprawiają ich wchłanianie.
  • Pobudzenie apetytu, a przy tym obniżenie poziomu cukru we krwi zapewnią kiełki rzeżuchy.
  • Aby zmniejszyć uciążliwe i męczące objawy menopauzy polecamy kiełki lucerny: zawierające fitoestrogeny - hormony roślinne.
  • Osobom o słabej odporności polecamy kiełki soczewicy dostarczające witaminę C.
  • Ważna informacja dla osób zmagających się z zaparciami! Kiełki dostarczają, niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego, błonnik.
  • Chcesz chronić organizm przed chorobami cywilizacyjnymi, takimi jak: miażdżyca, udar, artretyzm? Kiełki chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników odpowiedzialnych za te choroby.
Autor: Katarzyna Pawlak
Dietetyk Warszawa




Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
Koszykowa 59 lok.35, Warszawa
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik