Jogurt i kefir - 10 najzdrowszych produktów

10 najzdrowszych produktów

Sekrety Diety > Czytelnia > 10 naj > 10 najzdrowszych produktów > 3 - Jogurt, kefir

Miejsce 3 - Jogurt, kefir

Jogurt, kefir
<<< poprzedni
 
następny >>>


W języku tureckim kefir oznacza "czuj się dobrze". Przedstawione niżej argumenty na pewno przekonają Was, że spożywając jogurty i kefiry można czuć się dobrze.
  • Walczysz z biegunką i nie wiesz, jakim sposobem się jej pozbyć? Bakterie kwasu mlekowego występujące w jogurcie pomagają zwalczać biegunki.
  • Czy wiesz dlaczego lekarze przepisując antybiotyk zalecają picie jogurtów i kefirów? Zapobiegają niszczeniu flory bakteryjnej jelit przez antybiotyki.
  • Cierpisz na wrzody i nie wiesz jak chronić błonę śluzową? Jogurt zawiera naturalne hormony, przeciwdziałające wrzodom i chroniące błonę śluzową żołądka przed uszkodzeniami, np. szkodliwym wpływem alkoholu.
  • Szukasz sposobu na obniżenie cholesterolu we krwi? Jogurty i kefiry stabilizują jego poziom.
  • Unikasz kawy, a szukasz sposobu na pobudzenie umysłu do pracy? Jogurty i kefiry powodują zwiększenie koncentracji i skupienie dzięki uaktywnianiu procesów zachodzących w mózgu.
  • Jesteś na diecie? Wybierz jogurty o niskiej zawartości tłuszczu. Sycą, dostarczają białka, którego potrzebujesz podczas odchudzania i wapnia, który zmniejsza napady głodu.
  • Źle tolerujesz mleko? Dokucza Ci biegunka po jego wypiciu? Postaw na jogurty i kefiry, zawarte w nich bakterie eliminują laktozę, sprawcę problemów żołądkowych.
  • Masz w rodzinie kogoś, kto choruje na osteoporozę? Chcesz uchronić się przed złamaniami kości? Jedz jogurty i kefiry, mają mnóstwo dobrze przyswajalnego wapnia.
Autor: Katarzyna Pawlak
Dietetyk Warszawa




Sekrety Diety - poradnia dietetyczna
Koszykowa 59 lok.35, Warszawa
tel. 505-441-521
Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Jeśli nie wyrażasz na to zgody zablokuj cookies w swojej przeglądarce.
kowalewski & słabik